6 Ekim 2011 Perşembe

En güzel Trabzon pidesi İstanbul'da bulundu!

İstanbul'da yaşayan Trabzonluların çoğunun bildiğini düşünüyorum zira Trabzon nüfusunun yarısı zaten Ümraniye, Dudullu bölgesinde yaşıyor. Size bugün vereceğim güzel haber de Dudullu'dan. Trabzon pidesi için Trabzon'a gitmenize gerek yok. Çünkü en güzel Trabzon pidesi İstanbul'da bulundu! İşte lezzetin adresi: Dudullu Tepeüstü'nde ve Çırçır Ormanı'nda yeni adıyla Trabzon Park'ta şubeleri bulunan Lider Pide! Bunu sırf ben söylemiyorum, Trabzonlu arkadaşlarımız sayesinde keşfettiğimiz mekanı bir görseniz Pazar günü sabahın köründe tıklım tıkıştı. İnsanlar Avrupa Yakası'ndan, başka semtlerden buraya sadece pide ile kahvaltı etmeye geliyorlar. Trabzon peyniri ve tereyağı ile servis edilen (ekstra tereyağı isteyebilirsiniz, daha güzel oluyor) dilerseniz yumurta da ekletebileceğiniz Trabzon Pidesi gerçekten muhteşem. Hafif tereyağı ile uzayan mis gibi peynirin taş fırında pişen ekmek kokulu pideyle ahengi harika. Sabah kahvaltısı için ideal bir lezzet olan pidenin (ağır gelmez derseniz) kavurmalısı ve kıymalısı da var. Ama ilk defa yiyecekseniz mutlaka peynirlisinden başlayın derim.
Çocukluğu bu lezzetle geçmiş ve artık bu tadın uzmanı olan arkadaşımız Trabzon pidesini artık Trabzon'da bile böyle güzel yapmadıklarını söyleyince yanı başımızdaki bu lezzetle geç tanışmadığımıza üzüldük. Çekmeköy'de oturuyoruz ve burnumuzun dibindeki mekanı bilmiyormuşuz. Arkadaşlarımızın götürdüğü mekan Lider Pide'nin ilk ve en eski şubesiymiş, Tepeüstü'nden Dudullu istikametine giderken ilk sağdaki sokakta. Ama onların da bilmediği bir şey varmış, daha doğrusu keşfetmediği: Çırçır Ormanı'ndaki yeni mekanıyla Lider Pide çok daha keyifli görünüyor. Yine de bizi Trabzon pidesiyle tanıştırdıkları için Şengül ailesine teşekkür ediyoruz.
En kısa zamanda mis gibi oksijenli çam ormanında Lider Pide'nin leziz tatlarıyla damağımı yeniden buluşturacağım:) Darısı başınıza:) Web sitesi olmadığından sizinle kolonyalı mendilini paylaşıyorum:)
Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder